Gyvas medus – KILKŲ ŪKIS

GYVAS MEDUS iš Svajūno ir Erikos Kilkų šeimos ūkio – lietuviško medaus kokybės ženklas.

Darbą ir meilę bitėms Kilkų giminės vyrai paveldi iš kartos į kartą. Kai Svajūno prosenelis 1921 m. rado pievoje spiečių, parsinešė namo ir suleido į savo rankomis padirbtą avilį, turbūt nė pagalvot negalėjo, kad miestietis proanūkis po šimtmečio iš to sukurs šeimoje džiaugsmą ir verslą.

Pavadinimas GYVAS MEDUS nusako tai, kad medus išgaunamas natūraliai, bitės jį suneša iš šalia esančių miškų ir pievų, pasižyminčių ypatinga švara ir ramybę, greta nėra: miestų, pramonės, greitkelių, gyvulininkystės ūkių.

Varėnos rajonas, tai – rami idiliška oazė, kurioje yra visos sąlygos išgauti ypatingos kokybės, ir nepakartojamo aromato medų, kuris jau yra pelnęs Lietuvoje medaus gurmanų pripažinimą dėl išskirtinių maistinių ir gydančių savybių.

Dėl itin kruopštaus darbo ir laikantis Europos Sąjungos reglamentuotų darbo su medumi normų GYVAS MEDUS ilgiau išlieka šviežias ir skanus, todėl tinkamas transportavimui į kitas šalis.

Nuo 2020 metų turime sertifikuotą ekologinį ūkį. Bitynas sertifikuotas Nacionalinės kokybės sertifikatu. Kiekvieną sezoną gauname apie 30/50 tonų įvairių rūšių medaus ir kitų produktų, tokių kaip bičių pienelis, bičių duona, bičių žiedadulkės, bičių propolis, bei bičių vaško žvakės.

Esame paruošę medaus liniją pakuotėse 30/60g restoranų tinklams. Nuo 2020 metų išleisime medų su uogomis.

Dirbame su meile ir tikru atsidavimu gamtai ir žmogui. Gyvas medus – tai gyvenimo eleksyras, tau, man ir visiems kas jį paragauja. Mažame šaukštelyje susipina tikroji gamta, technologijos ir žmogus. Šiame trikampyje gimsta energija, kuri papildo mus savo gyvybe. Gamta ir žmogus, neatsiejama, o GYVAS MEDUS to įrodymas.

Grikiu Pavasario Vasaros Kreminis 1
Ziedadulkesgrikiu. 1
Erika Kilkuvienė
Ūkininkė